Wist Last & Buss

Wist Last and Buss
2024-04-24
Kundberättelse Förare
Author
Wist Last and Buss

Kevin trivs bäst på vägarna

Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Så resonerade Kevin Carlsen när han för ett par år sedan valde att ta steget till att bli egen och samtidigt beställa en helt ny lastbil av Wist Last & Buss. Nu åker han land och rike runt och det är framför allt friheten på vägarna som är charmen med yrket.

 

Kevin Carlsen är en 26-årig kille från Hamrånge som hållit sig sysselsatt med motorer under hela sitt liv. Efter gymnasieutbildningen började han snart att arbeta för olika åkerier och så, för ett par år sedan, valde han att ta steget och bli egen.

 

– Jag har alltid varit väldigt fordonsintresserad och det var väl antingen det här eller mekaniker jag skulle bli, berättar han när jag får tag på honom strax efter en lastning.

Kevin pratar gärna och mycket och trots att grundtanken med vårt samtal var att få veta mer om lastbilen hinner vi såväl avverka fördomar kring lastbilschaufförer samt ”vanligt folks” ovett på vägarna. Något han för övrigt inte alls drar sig för att påpeka om olyckan är nära.

 

– Man ser det mesta minst sagt och ibland kan det bli riktigt farligt. En liten personbil har inte en chans mot mitt ekipage i rondellen och det tjänar inte så mycket till att försöka tränga sig förbi. Får jag möjlighet så säger jag absolut det till föraren, det spelar ingen roll hur mycket jag sitter och muttrar i min bil.

 

Tillbaka till ämnet. För när det så var dags att se sig om efter en egen lastbil fattade Kevin ett beslut som inte många andra i hans situation gör.

– Ja, det vara en del som höjde på ögonbrynen, säger Kevin samtidigt som han berättar om sitt beslut att köpa en helt ny lastbil.

 

– Som helt ny brukar du nog köpa en begagnad, men jag ville satsa och då ville jag också göra det på riktigt. Misslyckas jag så ska det inte vara på grund av lastbilen – jag vill helt enkelt satsa helhjärtat.

Så, tillsammans med sin specialbeställda lastbil spenderar Kevin nu större delarna av tiden på vägarna. Han utgår från hemmet i Östersund och på frågan om vad som är det bästa med yrkesvalet är svaret självklart.

 

– Det är friheten. Samtidigt tycker jag det är väldigt roligt – att köra lastbil är mer en livsstil än ett yrkesval. Man träffar många likasinnade, dels ute på vägarna, dels på olika mässor. Ibland händer det att vi kan få till en lunch någonstans och det är en trevlig gemenskap.

 

Vad gör då en motortokig 26-åring på helgerna?

 

– På vintern kör jag mycket skoter och på somrarna blir det en del mekande med annat. Jag är nog ganska fordonsintresserad, helt klart.

 

Kevin driver också ett välbesökt Instagramkonto, @kevincarlsen, där han delar med sig av sin vardag, absolut inte för att bli berömd utan snarare för att han gillar att ta bilder.  Det vanligast förekommande motivet är utan tvekan lastbilen – som i ur och skur lastar bland annat bränsle, flis och betong.

 

– Utmaningen – och charmen – är väl att få ihop planeringen. Jag jobbar ganska mycket och det gör jag för att jag verkligen gillar livsstilen.

SNABBFAKTA

Namn: Kevin Carlsen

Ålder: 26 år

Yrke: Egenföretagare med åkeriet Kevin Carlsen Transport AB

Bor: Östersund