Wist Last & Buss

91 träffar

1 of 5

 • Vi på Wist Last & Buss tycker att det är viktigt att öka andelen tjejer i fordonsbranschen och även stärka nätverket av tjejer som arbetar som chaufförer idag. Därför är vi med och driver ett projekt ihop med Luleå Näringsliv och branschrådet för transport och infrastruktur där vi ordnar aktiviteter riktade mot tjejer i åkeribranschen och de som kan vara intresserade av att kliva in.

 • Långt upp i norr, i hjärtat av Umeå, har Sandahls Logistik etablerat sig som pionjär inom hållbara transporter. Sandahls, som är ett av Sveriges största familjeägda aktörer inom logistik med cirka 1000 anställda i koncernen, är djupt rotat i regionens transportnäring och har satt ambitiösa mål för en grönare framtid.

 • Kundberättelse

  2024-04-24

  Kevin trivs bäst på vägarna

  Ska man göra något så ska man göra det ordentligt. Så resonerade Kevin Carlsen när han för ett par år sedan valde att ta steget till att bli egen och samtidigt beställa en helt ny lastbil av Wist Last & Buss. Nu åker han land och rike runt och det är framför allt friheten på vägarna som är charmen med yrket.

 • Vill du jobba i en framtidsbransch som har stort behov av medarbetare? I höst startar vi en ny omgång av vår utbildning till lastbilstekniker. Utbildningen genomförs i samarbete med Vilhelmina lärcentrum med en övervägande del praktik på plats hos oss. Alla som fullföljer utbildningen med godkända betyg erbjuds en provanställning hos oss i 6 månader.

 • Omställningen till elektrifierade transporter pågår för fullt. Men för att det ska fungera i praktiken är god laddinfrastruktur är en förutsättning. Fyra starka branschaktörer – Volvo Lastvagnar, OKQ8, Skellefteå Kraft och Wist Last & Buss – går nu samman för att stärka upp och säkra laddinfrastrukturen för framtiden.

 • Möt Eric – en engagerad säljare på Wist Last & Buss i Arlandastad. Han delar med sig av sin roll på företaget, sina erfarenheter från branschen och vad som lockade honom till Wist-familjen.

 • I de pulserande korridorerna hos Wist, där tankar om transportlösningar virvlar likt det livliga samtalet mellan kollegor, står två spjutspetsar inom hyrlast-konceptet: Fredrik och Johnny. Deras sammansvetsade samarbete har blivit ryggraden i företagets hyrlast-koncept, en flexibel lösning för kundernas mest nödvändiga transportbehov.

 • Volvo People

  2024-02-29

  Från plåtrulle till lastbilshytt

  Hyttfabriken Volvo Group Trucks Operations i Umeå, är Volvokoncernens största produktionsenhet av hytter för tunga lastbilar. Vi gläntar på dörren till denna gigantiska anläggning som mäter en kilometer på längden och rymmer cirka 1 700 anställda.

 • Upptäck vardagen hos Beatrice, reservdelstekniker på Wist Last & Buss i Umeå. Följ med när hon delar sin passion för mångsidiga arbetsdagar och berättar om intressena utanför jobbet – inklusive en imponerande ägodel från 1967.

 • Volvo People

  2024-02-22

  Leif älskar sin kära Volvo

  Lars Perssons Åkeri AB kör egentligen med Scania – men chauffören Leif Rönnbäck med 34 år i yrket rattar en Volvo FH16-650. – Det är den bästa dragbilen som jag någonsin har kört och samarbetet med Wist Last & Buss fungerar helt fantastiskt, framhåller han.

 • Möt Linda Östman – kundmottagare på Wist Last & Buss anläggning i Umeå. Vi får en inblick i hennes arbetsdag och livet vid sidan av jobbet. Med nästan fem års erfarenhet på Wist berättar Linda om det mångsidiga arbetet som innehåller allt från planering och fakturering till lastbilsåkning.

 • I en tid då bristen på kvalificerad arbetskraft inom åkeribranschen når alarmerande nivåer behövs nya sätt att intressera ungdomar för arbete inom sektorn. För att adressera detta träffar Wist Last och Buss framtidens medarbetare på skolor i Umeå, för att inspirera till en framtid inom branschen.

 • I hela 19 år har Ako Haidar arbetat på Wist – där han trivs lika bra idag som år 2005 när han började. Akos dagar är fartfyllda och det finns alltid något som händer. Med sin yrkesroll som jourhavande tekniker gäller det att alltid vara beredd.

 • Marcus Lindell Åkeri AB, grundat 2015, har etablerat sig som en pålitlig och framstående aktör inom transportbranschen. Med fyra Volvolastbilar och fyra engagerade medarbetare är företaget specialiserat på bland annat asfalttransport, maskintransport, gruskörning och miljöhantering.

 • Vi kommer köra Wist Truck Meet I Luleå även 2024! Gör plats i kalendern lördagen den 11 maj 2024 och anmäl dig redan nu. Kom ihåg, alla märken är varmt välkomna!

 • Möt Fredrik Hedström, lastvagnssäljare på Wists anläggningar i Östersund och Sollefteå. Fredrik berättar om vad som lockade honom att börja arbeta på Wist – och hur den perfekta helgen ser ut. Lär känna Fredrik!

 • Volvo People

  2023-12-15

  Hej Zen –tekniker på Wist i Köping

  Vi säger hej till Zen – en av våra fantastiska medarbetare som arbetar på vår anläggning i Köping. Zen berättar om sitt varierande jobb och vad han uppskattar mest med sin arbetsplats.

 • I en värld där lastbilar och bussar utgör ryggraden i transportindustrin är det inte ovanligt att stöta på företag med rika historier och en stark koppling till sin grundare. En sådan berättelse genom tid och skog får vi när vi pratar med Micke, M:et i CM Åkeri.

 • Simon Lundman har blivit en profil i transportbranschen, inte minst tack vare de färgstarka fordon som han visar upp på olika utställningar. Här berättar han om livet på vägarna, deltagandet i tv-serien Svenska Truckers och om hur idéer till nya utställningsbilar föds.

 • Wist är en del av ett landsomfattande projekt som drivs av Volvo Lastvagnar Sverige, OKQ8, och Skellefteå Kraft. Syftet? Att etablera Sveriges största nätverk av publika laddstationer för tung trafik. Det är en satsning med fokus på att främja övergången till hållbara transportlösningar och minska miljöpåverkan från tunga fordon.

91 träffar

1 of 5