Wist Last & Buss

Wist Last and Buss
2024-04-19
Author
Wist Last and Buss

Lärlingsutbildning Lastbilstekniker

Vill du jobba i en framtidsbransch som har stort behov av medarbetare? I höst startar vi en ny omgång av vår utbildning till lastbilstekniker. Utbildningen genomförs i samarbete med Vilhelmina lärcentrum med en övervägande del praktik på plats hos oss. Alla som fullföljer utbildningen med godkända betyg erbjuds en provanställning hos oss i 6 månader.

Sedan 1932 har Wist Last & Buss varit en trygg arbetsgivare. En engagerad, kunnig och omtänksam fordonspartner för våra kunder – i verkstaden och ute på vägarna – tack vare våra medarbetare.

 

På den vägen ska vi fortsätta. Idag. Imorgon. För all framtid.

Vi är Wist. Alltid nära, alltid tillgänglig.

Låt ditt intresse styra och ha kul på jobbet!

Är du hjälpsam och gillar att ha kul på jobbet samtidigt som du utför bromsbyten, felsökning, service, reparationer, kopplingsbyten och renoveringar av bakaxlar och växellådor? Vill du dessutom ha ett utvecklande jobb där du får arbeta med problemlösning i kombination med tunga fordon och modern teknik? Grattis, då är du en perfekt Wist-tekniker.

 

De viktigaste egenskaperna för en tekniker hos Wist Last & Buss, är ett brinnande fordonsintresse och ett högt eget driv.

Det absolut roligaste med mitt jobb är att ingen dag är den andra lik! Ena dagen kan jag få byta koppling på en lastbil och andra dagen kan det vara bromsarna som krånglar. Så det finns helt enkelt alltid något att göra. Jag har även oerhört härliga kollegor som jag trivs superbra med.

En trygg start på karriären!

Wist Last & Buss är ett stort men personligt familjeföretag med tryggt ägande i ryggen. Vägledda av Volvos branschledande teknik och marknadsposition sätter vi våra medarbetare och kunder främst.

Vi finns på 19 orter i Sverige, från Köping i söder till Kiruna i norr, och på 15 platser i Norge. Ett jobb hos oss innebär många spännande utvecklingsmöjligheter, både personligt och geografiskt; mängder av potentiella vägar vidare i karriären.

 

Hos oss arbetar du med Nordens största fristående återförsäljare av Volvolastbilar och -bussar. Du möter en ljus framtid hos en arbetsgivare som tycker att olika är bra, med närmare 100 år av branscherfarenhet.

 

Wist Last & Buss ingår i den familjeägda koncernen AB Persson Invest. Tillsammans är vi 1400 medarbetare inom branscherna fordon, träförädling, skogs- och fastighetsförvaltning samt förnybar energi.

 

Välkommen att bli en del av Wist-familjen! Är du hjälpsam och gillar att ha kul på jobbet samtidigt som du utför bromsbyten, felsökning, service, reparationer, kopplingsbyten och renoveringar av bakaxlar och växellådor? Vill du dessutom ha ett utvecklande jobb där du får arbeta med problemlösning i kombination med tunga fordon och modern teknik? Grattis, då är du en perfekt Wist-tekniker.

 

De viktigaste egenskaperna för en tekniker hos Wist Last & Buss, är ett brinnande fordonsintresse och ett högt eget driv.

Snabbfakta om utbildningen

Tid

2024-11-18 - 2025-06-27 (32v)

4 veckor av utbildningstiden är teori på distans,
4 veckor på plats i Vilhelmina och 24 veckor är du på en utvald verkstad.

 

Lärlingsorter

På dessa orter kan du genomföra praktiken

 

Gällivare
Piteå
Luleå
Umeå
Lycksele
Östersund
Uppsala
Västerås
Avesta

Orterna har 1 lärlingsplats var.

Ansökan

Sista ansökningsdag 2024-08-18

Du ansöker via Vilhelmina Lärcentrums hemsida.

 

Provanställning

Wist Last & Buss AB ger dig som fullföljer utbildningen med gokända betyg möjlighet till 6 månaders provanställning vid någon verkstad där behov finns. Du får genom detta erbjudande en mycket värdefull start i ett nytt yrke, men kan behöva långpendla/flytta till jobbet.

 

Mer info...

Du hittar mer information om t.ex. CSN, boende i Vilhelmina, kostnader och mycket mer på Vilhelminas hemsida. Det är också där du hittar ansökningsformuläret.

 

Läs mer om några av våra tekniker