Wist Last & Buss

Gabriella - mäktigaste förebilden

Vi är oerhört stolta över vår medarbetare, Gabriella Evenfjäll, som blivit utnämnd till mäktigaste förebilden bland kvinnor i bilbranschen av Motorbranschens riksförbund och Wayke.
Gabriella Evenfjäll, lastbilsmekaniker på Wist Last & Buss i Östersund
Gabriella Evenfjäll, lastbilsmekaniker på Wist Last & Buss i Östersund

Motiveringen löd så här:

 

”En stor inspiration för alla unga kvinnor i ett mansdominerat yrke. Hon tar sig an nya utmaningar hela tiden och är en stor inspirationskälla för både kvinnor och män”

 

Gabriella hittar ni på vår verstad i Östersund där hon arbetar som lastbilsmekaniker, en av få kvinnliga sådana i hela landet. Vägen till mekaniker gick via att arbeta som lastbilschaufför, en bransch där hon stötte på många fördomar mot kvinnor i yrket. När hon sedan såg att Wist arrangerade en lärlingsutbildning som riktade sig endast till kvinnor bestämde hon sig för att ändra inriktning på yrkeslivet. Efter avslutad utbildning blev hon anställd hos oss på Wist, där hon har blivit en i gänget och inte upplever några fördomar mot att hon är kvinna. Gabriella har också blivit en förebild både för unga tjejer och killar som funderar på att utbilda sig till mekaniker. Detta genom att hon bland annat varit ut i skolor och informerat om yrket i samband med val till gymnasiet.

 

Här nedanför hittar du en inspelad live-intervju med Gabriella där hon berättar mer om sina upplevelser som en av få kvinnliga lastbilsmekaniker.